Csak bizonyos dolgokban van nézeteltérés?

Közelednek az álláspontok a Reformszövetség koncepciójával kapcsolatban

Folyamatosak az egyeztetések a Reformszövetség és a kormány szakértői között - egyes információk szerint a kabinet kész közeledni a szövetség ajánlásához.

2009.03.05 08:15Népszabadság Online

A Népszabadság úgy tudja, hogy folyamatosak a tanácskozások a szövetség szakértői és a kormány között - erről számolt be legalábbis a Reformszövetség gazdasági munkacsoportjának vezetője.

Békesi László beszámolt arról is, hogy a helyzet változásával az érik meg a kormányzatban, hogy inkább a Reformszövetség javaslatához kell közeledni, mintsem a saját csomagja mellett kitartani.

A Népszabadság úgy értesült, hogy az MSZP és a kormány csak néhány pontot igyekszik a végsőkig védeni. A 13. havi nyugdíj azonnali eltörlését például elutasítják, de ragaszkodnak a gyes hároméves időtartamához is, amelyet a Reformszövetség kettőre csökkentene.

A nyugdíjkorhatár emelését a kormány hajlandó lenne előbbre hozni az eredeti 2016-ról 2013-ra. A nyugdíjemelés kiszámításának módját tekintve a kormány, miként a Reformszövetség is, elhagyná a svájci indexálást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.