Öt felé húz az ország? Nincs közös pont!

Népszava: Horn Gábor szerint nincs közös pont az ellenzéki pártok elképezéseiben

Az SZDSZ ügyvivője szerint a négy ellenzéki párt elképzeléseiben nem lehet közös pontot találni. Horn Gábor mindezt annak kapcsán mondta, hogy az MDF vezetője találkozót kezdeményezett a többi ellenzéki párt vezetőjével, hogy egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről - olvasható a Népszava hétfői számában.

2008.09.01 06:46MTI

Dávid Ibolya az ellenzéki pártok vezetőinek írt szombati levelében hangsúlyozza, hogy a kisebbségi kormányzattal szemben az ellenzék most együttesen bizonyíthatja, hogy létezik az az érdemi reformok iránt elkötelezett új többség, amely konstruktívan fellépve nem csak beszélni, de tenni is kész az ország előbbre jutásáért. 

Horn Gábor a lapnak úgy fogalmazott, hogy a populista, késő kádári politikát folytató Fidesz és a hasonlóan populista MDF javaslataival a szabad demokratáké nem összeegyeztethető, így ő nem lát esélyt a megegyezésre. Ennek ellenére a liberálisok nem zárkóznak el a találkozótól, bár Horn szerint erről a párt ügyvivői testületének kell döntenie. A lap közölte azt is, hogy a többi párt egyelőre nem reagált az MDF elnökének levelére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.