Kolbász-verseny
Csabai Kolbászfesztivál: 5000 kiló húsból készült kolbász
Nagyjából ötezer kilogramm húsból készült friss kolbász szombaton délelőtt a Csabai Kolbászfesztiválon, ahol ötszáz csapat versenyzett. Az elsősorban gasztronómiai szakemberekből álló zsűri az esti órákban hirdet eredményt.
2013.10.26 16:02MTI
Hégely Sándor fesztiváligazgató az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a négynapos rendezvényre százezer embert várnak, az idei lehet minden idők egyik legnagyobb békéscsabai fesztiválja. Az igazgató a vártnál is hangulatosabbnak nevezte a szombati kolbászkészítő versenyt.
A Dankó Rádió élő kívánságműsorral jelentkezett szombaton a fesztiválról. Tarnai Kiss László főszerkesztő, a műsor vezetője az MTI-nek nyilatkozva fontosnak nevezte a közönségtalálkozókat, közöttük a Csabai Kolbászfesztivál élő kívánságműsorát.
A kolbászkészítő versenyen a közmédiát a Dankó Rádió csapata képviselte. Erdélyi Claudia, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerkesztő-műsorvezető az MTI-nek elmondta: csabai ízesítésű kolbászt készítettek. A kolbásztöltés nehezebben ment, de kaptak segítséget a szomszéd csapattól, akik percek alatt bélbe töltötték a húst - tette hozzá.
A fesztivál résztvevőit a nagysátorban este a Silver zenekar és a Saragossa Band szórakoztatja, a sportcsarnokban Gájer Bálint és a Group 'n' Swing zenekar lép fel, a borsátorban pedig a Continental Show Band.
A 17. Csabai Kolbászfesztivált csütörtökön nyitotta meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A négynapos rendezvénysorozathoz kapcsolódó élelmiszeripari kiállításon és vásáron mintegy 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be termékeit.