Hétfőn vizsgálat indul az ügyben

Voltak, akik vegyi anyagokkal készültek a melegfelvonulásra

Szakértők hétfőn kezdik el vizsgálni azokat a vegyi anyagokat, amelyeket a rendőrség a budapesti melegfelvonulás előtt talált egy Andrássy úti lakásban - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI-vel vasárnap.

2008.07.06 19:43MTI - Fotó: Nagy Sándor, ma.hu

A rendőrök szombaton a szomszédok hívására jelentek meg a helyszínen, majd hat férfit állítottak elő.

A lakatlan otthonban ismeretlen összetételű vegyi anyagokat, valamint ismeretlen anyagot tartalmazó üvegeket, palackokat, fecskendőket, állati ürüléket és 182 folyadékkal töltött tojást találtak.

Az előállítottak kihallgatásuk során úgy nyilatkoztak, hogy a tojásokkal a melegfelvonulás részvevőit akarták megdobálni az Andrássy úti épület tetejéről.

A hat férfivel szemben egyelőre magánlaksértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a BRFK, a lakástulajdonos indítványára.

Arról, hogy az előállítottakkal szemben indítanak-e más eljárást is, az igazságügyi vegyészszakértői vélemény ismeretében születik majd döntés.

A BRFK közölte azt is: a helyszíni szemle idején a helyszínelést végző bűnügyi technikusok autójának szélvédőjét ismeretlenek egy kordontalppal betörték.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szombati rendezvények biztosításának költsége mintegy száz millió forintba került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.