Fodor-Orbán találkozó

MDF: Fodor Gábor átverte Orbán Viktort

Az MDF szerint Fodor Gábor átverte szombati találkozójukon Orbán Viktort, hiszen éppen arról az egyetlen témáról nem akart tárgyalni a Fidesz elnökével, amiért ő odament: a Parlament feloszlatásáról és az új választásokról.

2008.06.21 19:33MTI

"Fodor ügyes trükkel csőbe húzta Orbánt, hiszen az SZDSZ számára kizárólag a keddi miniszterelnöki találkozó a fontos. Minden jel arra mutat, hogy az SZDSZ sem a felügyelőbizottságokból, sem az igazgatótanácsokból, sem a külszolgálatból nem kívánja a koalíció felbomlása után visszavonni az embereit" - tartalmazza Dávid Ibolya közleménye. 

Az MDF elnöke szerint a szabad demokraták sokszor kifejtették: a 2010-es választásokig a kormányt megtartó erőként akarnak politizálni, és ebben a kérdésben nem hajlandóak együttműködni a Fidesszel. "Ennek értelmében Fodor számára egyedül azért volt fontos a ma délutáni találkozó, hogy jól felverje az SZDSZ egyre hanyatlóbb árfolyamát a miniszterelnöki tárgyaláson. Hogy ebbe Orbán Viktor miért ment bele, talány. Reméljük, hogy +csak+ egy komoly politikai hibáról van szó, és nem arról, hogy - miként azt a 2006-os választásokról Orbán Viktor Kéri Lászlónak mondta - a pártelnök még 2010-ben sem kíván a jobboldalnak választást nyerni" - áll Dávid Ibolya közleményében. 

Fodor Gábor és Orbán Viktor a Parlamentben tartott csaknem másfél órás tárgyalásuk után közös sajtótájékoztatót tartottak, melyen mindketten hangsúlyozták, hogy hasonlóképpen látják az ország helyzetét, de a megoldást másként képzelik el. Abban egyetértettek, hogy cselekvőképes kormányra van szükség, de míg a Fidesz elnöke az előre hozott választásban látja a megoldást, az SZDSZ vezetője csak akkor tartaná ezt lehetségesnek, ha sem a kisebbségi kormány cselekvési terve, sem pedig az ezt követő szakértői kormány nem válna be.
 
Orbán Viktor szerint a jövőre nézve ígéretes, hogy az SZDSZ olyan elnököt választott, aki nem vett részt "a magyar demokrácia szégyeneként nyilvántartott" 2006-os "hazugsághadjáratban". "Ez a párbeszéd lehetőségét megalapozza, sőt kiszélesíti a számunkra, ezért jöttünk jó érzésekkel, és ezért is távozunk jó érzésekkel a mai megbeszélés után" - fogalmazott Orbán Viktor, aki köszönetet mondott Fodor Gábornak és az SZDSZ-nek a találkozás lehetőségéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.