A Fidesz álljon elő a valóságos programjával!

Szabó Zoltán: Orbán "hazudott" az elmúlt hat évben?

Orbán Viktor mind gazdasági, mind alkotmányos-politikai elképzeléseit illetően "hazudott" az elmúlt hat évben - jelentette ki Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. A Fidesz helyettes szóvivője szerint Szabó Zoltán tovább folytatta a szocialistáktól jól megszokott hazugságpolitikát.

2008.06.01 18:29MTI

A kormánypárti politikus kiemelte: az elmúlt hat évben folyamatosan azt hallották az emberek a Fidesz vezetőjétől, hogy mindarra, amit a kormány tesz nincs szükség, csak a kormány tehetetlenségén múlik az, hogy kénytelen újabb és újabb sarcokat kivetni. Eközben kiderül, hogy április 30-án egy zártkörűnek szánt megbeszélésen Orbán Viktor ennek pontosan az ellenkezőjét állítja, azt, hogy "szükség van további elvonásokra, szükség van további konszolidációs intézkedésekre" - tette hozzá.

Éppen ideje, hogy a Fidesz előálljon a valóságos programjával - mondta Szabó Zoltán. Közölte: "Orbán Viktor hazudott" akkor, amikor ő, illetve pártja minden olyan lépést, ami a költségvetés bevételeit növelni, kiadásait csökkenteni igyekezett egyszerűen sarcnak minősítette, "hazudtak", amikor azt mondták, hogy lehet csökkenteni az elvonások mértékét, és egyidejűleg emelni az állami kiadásokat az oktatástól az egészségügyig. Most már tudják, hogy maga Orbán Viktor is tudta, hogy ezek a kijelentések nem igazak - tette hozzá.

A politikus arra utalt, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke április végén a filmművészeti egyetemen, Kéri László politológus kurzusán a nagyberuházások átmeneti leállításáról beszélt, és azt is mondta: ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tízéves programot hajtanának végre, a középrétegekre, az aktívakra támaszkodva. Szabó Zoltán közölte: ezen a beszélgetésen a Fidesz elnöke azt állította, hogy nem is akart nyerni 2006-ban. "Ez esetben újabb hazugságra derült fény, Orbán Viktor, ugyanis a 2006-os választási kampányában végig azzal álltatta a híveit, hogy mindent meg fog tenni a győzelem érdekében" - jelentette ki, majd az újságírók bejátszásokat láttak Orbán Viktor 2006-os kampányából. "Hazudott Orbán Viktor, és hazudott a Fidesz, amikor a demokrácia és az alkotmányos rend védelmezőinek szerepében léptek fel" - mondta a kormánypárti politikus.

Ha a Fidesz és Orbán Viktor a parlament szerepének erősítéséről "papolt" az elmúlt évek során, akkor "hazudott", hiszen ők maguk kívánják az alkotmányos intézményrendszert felfordítani - hangsúlyozta. Cser-Palkovics András az elhangzottakra az MTI-nek közleményben fejtette ki: egy dolgot téveszt szem elől Szabó Zoltán, hogy hazugságból akkor sem lesz igazság, ha minden nap sajtótájékoztatón sulykolják is azokat.

Akármennyire is rettegnek a szocialisták, a következő polgári kormány meg fog felelni az emberek jogos elvárásainak: ki fog vizsgálni minden korrupciógyanús ügyet és véget fog vetni annak a tarthatatlan gyakorlatnak, hogy a szocialisták sarcolják az embereket és közben teljesen értelmetlen célokra szórják el a milliárdokat - fogalmaz Cser-Palkovics András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.