A válság ellenére is növekvő üzletág

Beszáll az egészségbiztosításba a CIG Pannónia Biztosító

A válság ellenére is növekvő üzletágba, az egészségbiztosításba száll be a CIG Pannónia, és a 400 milliárd forintos piacból minél nagyobb rész kihasítására törekszik.

2012.09.13 15:56MTI

A CIG egészségbiztosítását vásárlók a világ legjobb diagnosztikai és kórházi szolgáltatásaihoz jutnak hozzá a Best Doctorson keresztül, amely 30 ország 53 ezer orvosával áll kapcsolatban, és 2008-tól a múlt év végéig 90 százalékkal növekedett - jelentette ki Frank Ahedo, a társaság európai vezérigazgatója.

Damien Payne, a cég európai projektvezetője elmondta, 2006 és 2012 között a szolgáltatást vásárló tagok száma 10 millióról 30 millióra növekedett. Öt betegségcsoportban kapják tagjaik a világ legjobbnak tartott kórházában az ellátást: rákos megbetegedések, Bypass-műtét, szívbillentyűcsere, idegsebészeti beavatkozás, továbbá szerv- és szövetátültetés.

A Best Doctors 1 millió euróig állja a diagnosztika, a beavatkozás, illetve a kezelés költségeit, beleértve a megfelelő kórházba eljutás költségét is.

Ezt követi a CIG három módozata is, mivel magyar kórház nincs a listán - mondta Sallai Linda, a CIG termékfejlesztési igazgatója. Az egészségbiztosítást 60 éves korig lehet megkötni, de aki ezt korábban megtette, az 75 éves koráig bent marad a rendszerben. Az átlagos havi díj 15 ezer forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.