A házelnök tájékozódott a balesetről

Szili Katalin is felkereste a pécsi gázrobbanás helyszínét

Felkereste a szerdai pécsi gázrobbanás helyszínét vasárnap Szili Katalin - A házelnök, aki egyben pécsi országgyűlési képviselő is, eredetileg a baranyai megyeszékhelyhez közeli Kővágótöttös falunapi rendezvényén vett részt, de programját megszakítva a megrongálódott társasházhoz utazott, ahol tájékozódott a baleset körülményeiről.

2008.05.11 19:15MTI - Fotó: MTI

Felkereste a szerdai pécsi gázrobbanás helyszínét vasárnap Szili Katalin. A házelnök, aki egyben pécsi országgyűlési képviselő is, eredetileg a baranyai megyeszékhelyhez közeli Kővágótöttös falunapi rendezvényén vett részt, de programját megszakítva a megrongálódott társasházhoz utazott, ahol tájékozódott a baleset körülményeiről, a helyreállítási munkálatokról, és köszönetet mondott az abban résztvevőknek.

A gázrobbanás még szerdán, Pécs Uránváros városrészében, az Ybl Miklós utcában történt, amikor egy kábelszolgáltató cég munkatársai "irányított fúrást" végeztek a négyemeletes társasház előtti munkagödörben, és elvágtak egy gázvezetéket.

A gáz több órán át ömlött a sérült vezetékből. A balesetben összesen tizenegyen sérültek meg, közülük egy idős nő a kórházban belehalt sérüléseibe. A lakókat kiköltöztették, káruk rendezéséről a velük szerződött biztosító társaságok gondoskodnak.

A pécsi önkormányzattól kétszázezer forintos gyorssegélyt, a Vöröskereszttől ételcsomagot kaptak. A katasztrófavédelem krízisközpontot hozott létre a megrongálódott lakóház mögött, ahol a Máltai Szeretetszolgálattal és a Vöröskereszttel közösen palackozott vizet és ételt osztanak a károsultaknak.

Ha szükséges, felkísérik őket lakásaikba, hogy magukhoz vegyék legfontosabb tárgyaikat, továbbá erre képzett szakemberek beszélgetnek velük, segítenek nekik a történtek feldolgozásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.