Jövőre már 25 százalékos adó lesz a juttatásokon

Az idén átadott cafeteria után még nem kell adózni

Annak ellenére, hogy jövőre 25 százalékkal adózik a legtöbb korábban adómentes természetbeni juttatás, lehetőség van arra, hogy bizonyos elemeket mégis adómentesen adhasson a munkáltató, az idén átadott, jövőre is érvényes juttatások után ugyanis még nem kell adózni - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

2009.12.04 07:15Napi Gazdaság

A szabályok szerint az idén kiosztott utalványokat, juttatásokat jövőre is - pontosabban az utalványok lejártáig - fel lehet használni. A szabály azt szögezi le, hogy a 2009-ben nyújtott juttatások akkor is adómentesek, ha azt 2010-ben használja fel a munkavállaló.

Az adóhatóság minap kiadott tájékoztatása szerint az idén nyújtott, de jövőre érvényes juttatások közül az adómentesség érvényes az üdülési csekkekre, az utazási bérletekre, az iskolarendszerű képzés átvállalt díjára (a minimálbér két és félszereséig), a pénztári befizetésekre (a meghatározott szintig), a melegétel-utalványokra és az iskolakezdési támogatásra - írja a lap, hozzátéve: a legfontosabb az, hogy a munkaadónak még az idén kell beszereznie, kifizetnie a juttatásokat, és azokat át is kell adnia a munkavállalóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.