43 esetben találtak szabálytalanságot

APEH vizsgálatok a Nyugat-Dunántúlon a Csillagszóró II akció keretében

Mintegy 300 nyugta-, és számlaadási kötelezettség ellenőrzése során 43 esetben állapítottak meg szabálytalanságot az APEH revizorai a Nyugat-Dunántúlon a Csillagszóró II elnevezésű akció keretében. Harmincnégy helyen vizsgálták a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének teljesítését, s egyharmaduknál tártak fel fekete foglalkoztatást.

2009.01.19 18:48MTI

A közlemény a tavaly november 20-tól ez év január 4-ig tartó ellenőrzések tapasztalatait összegzi. Eszerint az árueredet ellenőrzéseknél mindent rendben találtak az igazgatóság szakemberei, viszont a bizonylatok körül szabálytalanságok miatt 43 esetben hatósági eljárást kezdeményezett az APEH.

A fekete foglalkoztatáson rajtakapott tizenegy adózónál a megállapítást szankció követi, ez lehet üzletbezárás, illetve a tevékenység felfüggesztése. A közlemény kitér arra, hogy a tavalyi év elején nagy publicitást kapott új előírás - amely szerint az őstermelőkre is vonatkozik a bizonylatok kötelező kiállítása - lassanként a feledés homályába veszett.

A koszorúkötőknél és a karácsonyfa árusítóknál a mulasztásnak ez a formája többszöröse az átlagosnak - közli az ismertető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.