Felszólalt a parlamentben a zenész

Politikusnak készül Lányi Lala?

Szót kapott a parlamentben a Kozmix-szal ismertté vált Lala, azaz Lányi Lajos - A zenész több szervezetet képviselt.

Borlovaggá ütötték Alföldi Zoltánt és Lányi Lalát képgaléria

2009.01.23 12:43ma.hu - Fotó: mediavalogatott.hu

Nem egyéni kezdeményezésből szólalt fel a parlamentben Lányi Lala - A sztár a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnökségi tagjaként beszélt, de az Artisjus, MAHASZ, Előadóművészi Jogvédő Iroda, Magyar Zenei Tanács és a Hangszeresek Országos Szövetségének egybehangzó álláspontját is képviselte.

Lányi Lajos azért szállt síkra, hogy minimálisan előírt játszási kvótát alkalmazva védjék meg a magyar zenét, csatlakozva ezzel a nemzetközi gyakorlathoz. A magyar zene játszottsága ugyanis az utóbbi időben elfogadhatatlan szint alá süllyedt - mondta el a Kozmix sztárja az 5perc.hu-nak.

Lányi Lalát a pörgős zenét játszó Kozmix duóban ismerhette meg a nagyközönség, a szőke tehetség éles ellentétet alkotott külsőre a sötét hajú, sötét szemű Hozsóval, a zenét illetően azonban nagyon egymásra találtak.

Lala egyik kedvenc időtöltése szabadidejében - a zene mellett - a foci. Hobbijához azonban nehezen talált vissza, gyerekkorában ugyanis annyira elment a kedve a bőr rúgásától, hogy azt hitte, többé nem lép pályára.

A fiút ugyanis egy meccsen nagyon csúnyán fejberúgták, a helyszínen összeesett, talán nem is csoda, hogy hosszú évekig nem is gondolt a futballra...

Ma azonban már nem nyomasztja a régi emlék, és szívesen áll be focizni, rendszeresen edz. Igaz, úgy érzi, mindent újra meg kellett tanulnia.

Lala nagy borkedvelő is - A szőke zenészt a nyáron nem kisebb megtiszteltetés érte, minthogy borlovaggá avatták Villányban, a híradós Alföldi Zoltánnal együtt.

Bár mindketten rajonganak a borért, komolyan sosem foglalkoztak borászattal. Lala, bár az avatás előtti próbatételek kissé megizzasztották, a lovagi címe megszerzése után megfogadta, hogy ezentúl bordalokat is énekel majd...

A Kozmix másik tagja, Hozso egyébként éppen a közelmúltban rukkolt elő saját produkcióval. Táncolj még című dalának, mely kislemez formájában jelent meg, angol és magyar verziója is van - utóbbit a Megasztáros Nkuya Szonja énekli.

Hozso több house-szám megjelentetését is tervezi, melyeket laptopos DJ-settjeiben mutat majd be az ország népszerű klubjaiban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.