Idén felére esik vissza

Széchenyi-kártya: Jövőre megszűnik a hitel kamattámogatása!

Az idén kibocsátott Széchenyi kártyákhoz felvett hitel kamattámogatása 10 millió forintig egy évre 1 százalékpont lesz, a tavalyi 2 százalékponttal szemben, a jövőre kibocsátottakhoz azonban már sem kamat-, sem garanciadíj támogatás nem jár - jelent meg az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben.

2010.01.22 13:35MTI

A tavaly márciusi kormányhatározat írta elő, hogy a 2010 végéig kibocsátott, maximum 25 millió forintos kártyák teljes kölcsön összegére vállalja az állam a garanciadíj felét. A garanciát a Hitelgarancia Zrt. biztosítja.

A tavalyi határozat hatályba lépése - 2009 március 13. - után kibocsátott kártyák garanciadíj támogatása nem lehet több, mint a garanciadíj vetítési alapjának a 0,75 százaléka. A mostani határozat szerint a garanciadíj támogatása változatlan marad, ugyanakkor a 2011 első napjától kibocsátott kártyákra már sem kamat-, sem pedig garanciadíj támogatás nem jár.

A kamat- és a garanciadíj támogatás forrása a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium költségvetési fejezetében szereplő kis- és középvállalkozói célelőirányzat. Ez az idei költségvetésben 1,7 milliárd forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.