Még változhatnak az adatok

Kevesen léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe

Tavaly év végéig jelezhették azok a magánnyugdíjpénztári tagok, akik 2008. december 31-ig 52. életévüket betöltötték, hogy inkább visszalépnének az állami rendszerbe; a Napi Gazdaságban pénteken megjelent cikk szerint a jogosultak fele sem élt a lehetőséggel, ám az adatok még változhatnak.

2010.01.08 07:52Napi Gazdaság

Az újra megnyitott lehetőséggel a 2009. július 9-ét megelőzően tb-öregségi nyugellátásban már részesültek is élhettek, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szeptember végén tértivevényes levélben értesítette az érintetteket. Bár néhány pénztár arra számított, hogy az érintettek többsége visszalép majd, az érdeklődés az utolsó pillanatokig a vártnál jóval csekélyebb volt, az utolsó hónap azonban határozott megugrást mutatott.

A lapnak választ adó kasszák előzetes adatai alapján úgy tűnik, hogy a jogosultaknak csak mintegy 45 százaléka élt a számára biztosított lehetőséggel. Többen is hangsúlyozták azonban, hogy a folyamat még nem teljesen zárult le, hiszen a december 31-ig igazoltan (tértivevénnyel) postára adott, valamint esetleg a PSZÁF-hoz december 31. előtt feladott, és onnan az illetékes pénztárhoz továbbított levelek feldolgozása még tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.