Kevesebb a sertés

Már a napokban drágulhat a sertéshús

Kovács László, a piacvezető Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az áremelés létkérdéssé vált az iparágban, mivel az alapanyagárak az utóbbi időszakban 20 százalékkal nőttek, miközben a cégek tavaly óta lényegében nem tudták drágítani a termékeiket.

2008.05.19 09:42Világgazdaság

Már megkezdtük a kereskedelmi tárgyalásokat az árnövelés érdekében – közölte Román Gyula, a hazai piac második legnagyobb szereplőjének számító Debrecen-Hús csoport elnök-tulajdonosa.

Ágazati szakértők egyöntetűen hazai húshiányt prognosztizálnak a következő időszakban, mivel a sertésállomány drasztikusan csökken. Legkorábban a hét végén drágulhat a tőkehús a boltokban, a készítmények ára pedig csak három-négy hét múlva emelkedhet – mondta Neubauer Katalin, a CBA kereskedelmi vezérigazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.