Pszichoanalízis sóval-borssal fűszerezve
Freud szakácskönyve
A James Hillman és Charles Boer összeállította kötet, amelynek fordítója Hárs György Péter, gondoskodik róla, hogy a kulináris művészet ne tűnhessen el a pszichoanalízis történetéből.
2010.05.27 14:50Múlt és Jövő Kiadó"Tudtam, ha a pszichoanalízis az orvosi szakma kezei közé kerül, a kulináris művészet, összes kulturális gyökereivel együtt hamarosan el is tűnik a pszichoanalízisből. A doktoroknak nem jó az étvágyuk, és orális frusztrációjukat szörnyű figyelmeztetésekké szublimálták: a gazdag ételek ellen, amelyeket manapság 'zsírosnak' neveznek, a só ínycsiklandása és a cukrok élvezete ellen, a vörös húsok és az édes tejszín ellen, a szószok ellen, a kulináris művészet legjava ellen."
A könyvet megvásárolhatják a június 3-án kezdődő Ünnepi Könyvhéten is a Múlt és Jövő Kiadó standjánál (87. stand Vörösmarty tér).
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 16:22 Szabotázsakció - Németországban letartóztattak három orosz ügynököt
- 14:00 Tulajdonstop helyett új jogköröket kaptak az önkormányzatok
- 12:36 Európa Tanács: szűkül a nők jogait védelmezők mozgástere
- 10:34 Gyorssegélyt szavazott meg a Hargita megyei önkormányzat a parajdi sóbánya megmentése érdekében
- 8:29 Csaknem négy évtizedet töltött börtönben téves ítélet alapján egy brit férfi
- 6:40 Országjárásra indul Magyar Péter a békéért és a nemzeti összetartozásért
- 22:37 Ismét tüntetés volt a gyülekezési törvény módosításának visszavonásáért Budapesten
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06