Norvég importedző

Ő váltja Várhidit májusban

Az illetőt Trond Solliednek hívják, és neve korábban is szerepelt a találgatások között, igaz, gyorsan el is vetették azt.

2008.01.23 10:58nb1.hu

Az nb1.hu információi szerint kiderült, ki az a szakember, aki még "nem egyezett bele, hogy megnevezzék", és szerződése lejárta után átveheti a magyar válogatott irányítását. Az illetőt Trond Solliednek hívják, és neve korábban is szerepelt a találgatások között, igaz, gyorsan el is vetették azt. 

A keddi MLSZ-elnökségi ülés után kiderült, hogy titoktartási nyilatkozat ide, titoktartási nyilatkozat oda, Magyarországon az sem marad titokban, amit két ember tud, nem az, amit cirka 20. Sollied annak idején a Bruges csapatával Debrecenben is megfordult, és tökéletesen illenek rá Kisteleki István szavai: három világnyelven beszél, és májusban jár le a szerződése aktuális csapatánál, a KAA Gentnél. 

A norvég szakember játékosként 15-szörös válogatott volt, és többszörös bajnok a Rosenborggal. Szakmai pályafutása Nils Arne Eggen segítőjeként kezdődött a Rosenborgnál, aztán vezetőedzőként is bajnoki címet nyert a csapattal.
 
Első külföldi munkája a Bruges volt, a belgákkal 6 év alatt mindent megnyert, 2 bajnoki cím, 2 kupagyőzelem, 2 szuperkupa. Három országban nyert bajnokságot, a görög élvonalban az Olympiakosszal lett első. Pireuszból 2006 decemberében a gyenge BL-szereplés miatt rúgták ki, ezt követően tért vissza egykori csapatához, a Genthez. 2003-ban felkérték a norvég válogatott kapitányának, de nem vállalta, mert a klubcsapatát nem tarthatta meg. 

Edzői pályafutása: 

1992-1996 Bodo/Glimt 
1998 Rosenborg 
1999-2000 Gent 
2000-2005 Club Brugge 
2005-2006 Olympiacos 
2007- Gent

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.