Férfi kézilabda Eb

Alaposan megizzadtak, szoros meccsen nyertek a spanyolok

A világbajnoki címvédő spanyol válogatott 28-27-re nyert az osztrák csapat ellen a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű középdöntős csoportjának második hétfői mérkőzésén.

2014.01.20 20:18MTI

I. csoport (Herning):
Spanyolország-Ausztria 28-27 (14-12)

A papírformának megfelelően magabiztosan kezdett a spanyol csapat, de ez nem törte meg az osztrák válogatottat, és fokozatosan felzárkózott. Néhány perccel a szünet előtt még döntetlen volt az állás, az utolsó pillanatokban azonban kétgólos előnyt szereztek a spanyolok.

A fordulás után őrizte előnyét a spanyol együttes, az osztrákok elsősorban a magyar származású Szilágyi Viktor góljaival tartották magukat, 45 másodperccel a vége előtt pedig minimálisra csökkentették a különbséget. Tíz másodperccel a vége előtt az osztrákok az egyenlítésért támadhattak, de csak időn túli szabaddobásig jutottak, ezt Szilágyi vállalta magára, és a kapu mellé bombázott.

korábban:
Izland-Macedónia 29-27 (14-11)

később:
Dánia-Magyaroszág 20.30

A csoport további programja:

szerda:
Macedónia-Spanyolország 16.00
Ausztria-Magyarország 18.15
Dánia-Izland 20.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.