Háromhetes rendezvénysorozat, öt helyszínen!

Jön az Egyetemi tavasz Szegeden!

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára kiírt fotópályázat anyagából rendezett kiállítással elkezdődik hétfőn a hatodik Egyetemi tavasz május 15-ig tartó programja a csongrádi megyeszékhelyen.

2009.04.20 15:30MTI

A bő háromhetes rendezvénysorozat alatt ötven helyszínen több mint kétszáz kulturális, sport, ismeretterjesztő és tudományos program várja a város és az egyetem polgárait. A rendezvények egy része az egyetem egykori hallgatója, Radnóti Miklós születésének századik évfordulójához kapcsolódik. 

A centenárium alkalmából rendeznek színházi esteket, fotókiállítás nyílik a költő egykori barátja, Müller Miklós alkotásaiból, és irodalmi sétára is invitálják az érdeklődőket. 

A Katolikus Ház dísztermében számos komolyzenei hangversenyt rendeznek, ezek egyikén például Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes játszik gordonkán Dombiné Kemény Erzsébet zongorakíséretével. 

A Kulturális Iroda ősszel drámapályázatot hirdetett, a felhívásra összesen tizennyolc mű érkezett, a legjobbal egy felolvasó színházi előadás keretében a fesztivál vendégei is megismerkedhetnek április 29-én a Szegedi Nemzeti Színház Balettermében Bodolay Géza rendezésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.