Pribil György 46 éves volt

Balesetben elhunyt a Kimnowak zenekar gitárosa

A hírekben csak egy volt a közlekedési balesetek között, arra is csak az figyelt fel, akit a forgalomkorlátozás közvetlenül érintett. Aztán kiderült, ki volt az a sofőr, aki életét vesztette a kismarosi ütközésben.

2013.10.17 10:27ma.hu

A szerda esti rendőrségi hírek között mindössze egy újabb tragédia volt a sok között a kismarosi halálos karambolról szóló beszámoló. "Eddig ismeretlen okból és körülmények között ütközött össze két személygépkocsi 2013. október 16-án 18 óra 45 perc körüli időben Kismaroson, a Szokolyai úton. A baleset következtében az egyik jármű vezetője, egy 46 éves kismarosi férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette."

A baleset csak néhány órával később rázta meg a szélesebb közvéleményt, amikor kiderült arról a bizonyos 46 éves kismarosi férfiról, hogy nemcsak családtagjai és barátai ismerték őt, a zenevilág is ismét szegényebb lett a távozásával. Pribil Györgyről, a Kimnowak zenekar egykori gitárosáról és számos slágerének szerzőjéről van szó, de ismerős lehet a neve és munkássága Ferenczy György lemezeiről vagy a 90-es évek első felében működött S-Modell zenekarból.



Pribil György, vagy ahogy barátai emlegetik, Gyuri 18 éves korában kezdett zenélni, eleinte a Topo és az Állati elmék nevű együttesekben, majd megalapította az S-Modell nevű blueszenekart, amellyel egészen 1994-es felbomlásukig mindig teltház előtt játszottak. A banda feloszlása után csatlakozott az akkor még csak szárnyait bontogató Kimnowak együtteshez, az első slágert saját bevallása szerint mindössze 10 perc alatt, egy próba szünetében írta meg, de villámgyorsan felkerült az alternatív slágerlistákra a Hol van az a nyár című szám.

Aztán jött a többi dal is, a Tűz van, babám című album összes számában jelentős szerepe volt, gitárjátékát pedig a szakmai portálok meghatározónak nevezik Novák Péter együttesében. "Nyers, erőteljes és érzelemgazdag stílusa volt" - írja róla a zene.hu című szakportál. Tragikus halálát a zenésztársadalom egyelőre döbbent csenddel próbálja megemészteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.