Izrael újabb terrorhullámra számít

A terroristák nem adták fel Izrael ellenes terveiket

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki a jövő héten az Egyesült Államokba látogat, arra figyelmeztette országa lakosait, hogy egy újabb terrorhullámmal kell számolniuk.

2010.11.01 12:54globusz.net

A Jemenből, két chicagói zsinagóga címére feladott robbanószerkezetetek – melyeket Londonban, illetve Dubaiban még időben felfedeztek a biztonsági szervek – egyértelműen azt bizonyítják: a terroristák nem adták fel Izrael ellenes terveiket, támadásaikhoz pedig továbbra is rendelkezésükre állnak fegyverek, jelentette ki Netanjahu.

A miniszterelnök az Észak-amerikai Zsidó Szervezetek Közgyűlésén fog felszólalni, melyet idén New Orleansban tartanak, illetve találkozni fog Joe Biden alelnökkel is.

Amerikai tárgyalópartnerei előtt Netanjahu hangsúlyozni fogja a szélsőséges iszlamista csoportok kitartó próbálkozását, hogy életben tarthassák a terrort, és a chicagói zsinagógák elleni merényleteket a korábbi akciókhoz hasonlította, melyekre Madridban, Londonban, Illetve Bombayben (Mumbai) és Bali szigetén került sor az elmúlt években. „A Közgyűlés előtt elmondott üzenetemben – jelentette ki a miniszterelnök – emlékeztetni fogom a civilizált és szabad világot annak fontosságára, hogy megvédje magát az újabb fenyegetések hullámával szemben.”

Vasárnap az Egyesült Államok, Nagy Britannia, Franciaország és Németország lezárta repülőtereit az olyan járatok előtt, amelyek közvetlenül Jemenből érkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.