A közös légvédelem jó üzlet

Gripen vásárló lehet Horvátország és Szlovákia is

Horvátország és Szlovákia is beléphet a Gripen vadászgépek vásárlói közé, amelyhez jó alapot nyújthatnak a Magyarországon már meglévő katonai kiszolgálóbázisok - írja a Magyar Nemzet.

2009.03.10 06:59Magyar Nemzet

A lap értesülése szerint Horvátország Gripen-vásárlása azután vetődött fel, hogy az adriai ország várhatóan tavasszal csatlakozik a NATO-hoz. A Gripen-eladásokat elősegítheti az is, hogy közös légtérellenőrzésre tehetnek javaslatot Szlovéniának és Horvátországnak a földi kiszolgáló, légiirányító rendszerek kihasználásával a kecskeméti és veszprémi katonai bázisok. 

A közös légtérvédelem nemcsak jó üzletet jelentene Magyarországnak, hanem szélesebb katonai együttműködést is, és fontos lépés lenne Magyarország katonai védelme szempontjából - fogalmaz a napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.