Nem tudnak róla

Líbia tagadja, hogy a területén lennének az Egyiptomban elrabolt európai turisták

Nincsenek Líbia területén azok az európai turisták és egyiptomi kísérőik, akiket a múlt héten hurcoltak magukkal ismeretlen fegyveresek Egyiptomból - közölte péntek este a líbiai külügyminisztérium egy neve elhallgatását kérő magas rangú illetékese.

2008.09.27 08:24MTI

Előzőleg a szudáni külügyminiszter protokollfőnöke úgy nyilatkozott - és szavait egyiptomi forrásból megerősítették -, hogy értesüléseik szerint a túszokat autón átvitték a líbiai határon, s jelenleg is líbiai területen tartják fogva őket. A líbiai külügyi illetékes azt mondta, az értesüléseket hallva kutatni kezdtek a túszok után, de eredménytelenül. Ez pedig azt jelenti, hogy (a túszok) nincsenek líbiai területen - fűzte hozzá. 

A 11 európai turista - öt német, öt olasz és egy román állampolgár -, múlt pénteken esett emberrablók fogságába nyolc kísérőjével együtt Egyiptom délnyugati részén a sivatagban, ahol szafarin vettek részt. Hírek szerint a támadók - akik előbb Szudánba, majd onnan a most cáfolt értesülés szerint Líbiába vitték foglyaikat - több millió euró váltságdíjat követelnek. Az as-Sark al-Auszat című egyiptomi lap úgy értesült, három szudáni és egy csádi fegyveres tartja fogva a 19 embert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.