Az ENSZ-re várnak

Szíria: az ellenzék egyelőre kivár

Az SZNK néhány órával korábban azt állította, hogy visszamondja a szíriai válság megoldását célzó konferencián való részvételt, ha Ban Ki Mun közép-európai idő szerint 20 óráig nem vonja vissza Iránt meghívását a találkozóra.

2014.01.21 03:24MTI
Fotó: MTI

A Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár következő nyilatkozatától teszi függővé, hogy részt vesz-e az eheti genfi békekonferencián - jelentette be hétfőn este az ellenzéki ernyőszervezet. Az SZNK néhány órával korábban azt állította, hogy visszamondja a szíriai válság megoldását célzó konferencián való részvételt, ha Ban Ki Mun közép-európai idő szerint 20 óráig nem vonja vissza Iránt meghívását a találkozóra.

Ban vasárnap jelentette be, hogy meghívja a konferenciára a Bassár el-Aszad szíriai elnök legfőbb támogatójának számító Iránt. Az ENSZ-főtitkár azt mondta, Irán elfogadta a 2012-es Genf-1 békekonferencián lefektetett elveket, amelyek szerint nemzeti egységkormányt kell felállítani Szíriában. Teherán később ennek ellentmondó nyilatkozatot tett, amit Ban szóvivője sajnálatosnak nevezett. Az SZNK és az Egyesült Államok a meghívás visszavonását követelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.