Hosszabbítás

A britek is zárva tartják a jemeni nagykövetséget

Washington nyomán szombaton több más nyugati ország is hasonló biztonsági figyelmeztetést adott ki.

2013.08.05 12:36MTI
Fotó: MTI

Nagy-Britannia meghosszabbította legalább szerdáig jemeni nagykövetségének zárva tartását az al-Kaida terrorszervezet támadásaitól tartva - közölte hétfőn a londoni külügyminisztérium.

A lépés előzménye az, hogy az Egyesült Államok pénteken világszerte biztonsági figyelmeztetést adott ki, amelyben az al-Kaida fenyegető terrortámadásaira hívta fel az amerikai állampolgárok figyelmét hitelesnek tűnő információkra hivatkozva, s 22 képviseletét zárta be a hét végére, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

Washington nyomán szombaton több más nyugati ország is hasonló biztonsági figyelmeztetést adott ki.

Jemenben szigorú készültségben vannak a biztonsági erők a nyugati nagykövetségek előtt, és e külképviseletek hétfőn is zárva tartottak mind. Londonban azonban közölték, hogy "a továbbra is fennálló biztonsági veszély miatt" a zárva tartást legalább a ramadán muzulmán böjti hónap végéig, vagyis szerda estig meghosszabbítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.