Mindenkit sikerült kimenekíteni a szerelvényekből

Két vonat összeütközött egy svájci pályaudvaron, tizenheten megsérültek

Két vonat összeütközött csütörtök reggel Svájcban Neuhausen am Rheinfall város pályaudvarának közvetlen közelében. Tizenheten megsérültek, közülük kilencen kórházba kerültek.

2013.01.10 12:00MTI

A mentőalakulatok mintegy 220 embere sietett a helyszínre, ahol végül is súlyos sérülés nem történt - írta a Schaffhauser Nachrichten című helyi lap.
   
A korábbi sajtóértesülések még harminc sérültről számoltak be. A sajtó beszámolja szerint német mentők is siettek a német határ közelében található pályaudvarra.
   
A rendőrség tájékoztatása szerint mindenkit sikerült kimenekíteni a szerelvényekből.
   
A zsúfolásig megtelt szerelvények - köztük egy emeletes vonat - balesete nem sokkal fél nyolc után történt. Fényképfelvételek tanúsága szerint az egyik szerelvény motorvonatának vezetőfülkéje teljesen összeroncsolódott. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet. Az egyik motorvonat kisiklott.
   
A 20minutes.ch internetes híroldalon szemtanúk beszámoltak arról, hogy az egyik vonat vészféket használt. Az utasok kiestek üléseikből, közülük sokan egymásra borultak vagy a vagonok falához csapódtak. Egy férfinek vérzett a feje. Mások közölték: láttak egy földön fekvő ájult nőt, aki erősen vérzett.
   
A baleset miatt csütörtök délelőtt késések voltak a svájci-német vasúti közlekedésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.