Fegyver volt nála

Nem állt meg: agyonlőtték az illegális határátlépőt

Izraeli katonák agyonlőttek egy, az izraeli-egyiptomi határon illegálisan átlépő fegyveres férfit - közölte az izraeli hadsereg kedden.

2012.02.28 10:23MTI

A katonák hétfő éjjel, járőrözés közben egy csoport illegális határátlépőre bukkantak a Sínai-félszigeten, az izraeli-egyiptomi határ közelében. Mikor a járőrök felszólították a csoport tagjait, hogy álljanak meg, azok lőni kezdtek és visszafutottak a határ egyiptomi oldalára.

A tűzpárbajban egy férfi halálosan megsérült. A múl héten a határ ugyanezen szakaszán a hadsereg egy nagy hatóerejű robbanószerkezetet talált. Egyelőre nem tudni, hogy csempészek vagy terroristák voltak-e.

A körülbelül 240 kilométer hosszú egyiptomi határszakaszon Izrael elektromos kerítés építésébe kezdett, amelynek az a célja, hogy távol tartsa az iszlamista szélsőségeseket, a csempészeket és az illegális afrikai bevándorlókat a zsidó államtól. Az utóbbi egy évben - Hoszni Mubarak egyiptomi államfő tavaly februári bukása óta - jelentősen megnövekedett a Sínai-félszigeten az erőszakos cselekmények száma. Tavaly nyáron egy támadássorozatban nyolc izraeli rendőr vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.