Intézkedő rendőr készpénzt nem vehet át

Álrendőrök bírságoltak Somogyban

A rendőrség közölte: álrendőrök bírságoltak meg egy járművezetőt Csurgó térségében; a két ismeretlen szabálysértés elkövetésére hivatkozva tízezer forint készpénzt vett át a sofőrtől.

2011.05.04 18:24MTI

A fényvisszaverő mellényt viselő ismeretlenek - rendőri intézkedés látszatát keltve - az esti órákban megállítottak és igazoltattak egy gyanútlan járművezetőt - számolt be a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a "minap" történt esetről.
   
Közleményükben - a hasonló esetek elkerülése érdekében - arra hívták fel a figyelmet, hogy az igazoltató, intézkedő rendőr készpénzt nem vehet át.
   
Fontos tudni azt is, hogy az egyenruhában intézkedő rendőröknek a rendőrségi címer mellett egy ötjegyű számot is tartalmazó azonosító jelvényt kell hordaniuk, míg a polgári ruhában intézkedő rendőröket az igazolvány és az azonosító jelvény együttes használata igazolja, amelyeket intézkedés előtt minden esetben kötelesek felmutatni - olvasható a közleményben.
   
Ha bármi kétség merül fel az igazoltatás során, felvilágosítást lehet kérni a 107-es, valamint 112-es segélyhívó számon - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.