Teljes kapacitással működik

Egyórás várakozás a belépő forgalomban a röszkei határátkelőn

Megindult a roham a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán; vasárnap késő délután egy órát kellett várniuk azoknak, akik Magyarországra szeretnének belépni - tájékoztatta az MTI-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

2009.04.12 18:11MTI

A várakozási idő további növekedésére számítanak a szakemberek, egészen hétfőn délutánig; a forgalom normalizálódását keddre várják, amikorra befejeződik a vendégmunkások átvonulása. A rendőrség azt javasolja, hogy a gyorsabb határátlépés érdekében az utazók vegyék igénybe a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőhelyet.

Utóbbin vasárnap is jelentős volt a forgalom, az átkelő naponta nyolc és tizenhat óra között van nyitva magyar és szerb állampolgárok számára
- mondta Szenti Szabolcs.

A röszkei határátkelőhely teljes kapacitással működik, ugyanakkor Röszke Schengen külső határa, így a nemzetközi előírások által megszabott biztonsági ellenőrzéseket el kell végezni.

A rendőrség és társszervei mindent megtesznek a minél gyorsabb átléptetés érdekében -
tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.