Már nem titkos a hétfői voksolás

Az MSZP nemmel szavaz Polt Péter legfőbb ügyésszé választására

Az MSZP nemmel szavaz Polt Péter legfőbb ügyésszé választására a hétfői titkos voksoláson - erről egyhangúan döntött a szocialista képviselőcsoport.

2010.12.06 16:08MTI

Mesterházy Attila frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta: markánsan nem értenek egyet azzal, ahogy a kormánytöbbség megváltoztatta a legfőbb ügyészről szóló jogszabályokat és Polt Pétert nem tartják pártpolitikától független, semleges jelöltnek, mert a Fidesz tagja, képviselőjelöltje volt.

Úgy látja: Polt Péter "örökös legfőbb ügyész" lehet, hiszen amellett, hogy kilenc évre szól a mandátuma, kétharmados többség kell majd a következő legfőbb ügyész megválasztásához.

Ha az akkori kormánynak nem lesz ekkora parlamenti többsége, akkor az új legfőbb ügyész megválasztása lehetetlenné válik - vélekedett. A szocialista politikus közölte: nem értenek egyet azzal sem, hogy a legfőbb ügyész már nem interpellálható, mivel ezzel szerintük csökkent a parlament ellenőrző szerepe. Arra az újságírói kérdésre, mely szerint Polt Péter megválasztása esetén számítanak-e koncepciós perekre, azt válaszolta: reméli, Polt Péter rácáfol majd az ilyen jellegű előzetes várakozásokra és csak bízni tud abban, hogy ilyenben nem lesz partner.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: ha az új legfőbb ügyész Fidesz-utasításokat hajtana végre, akkor egészen biztosan számíthatnak koncepciós perekre.

Az ellenzéki képviselő kérdésre válaszolva azt mondta: az MSZP elutasítja a heti ülésezési rend megváltoztatását, mert az ellenzéki jogai sérülnek, ha nem tud minden héten felszólalni a parlamentben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.