120 ezren lépték át

Megszűnt a várakozás a röszkei határátkelőn

Megszűnt a várakozás a röszkei autópálya-határátkelő kilépő oldalán, ahol csütörtöktől vasárnap kora estig több tízezren hagyták el az országot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap késő délután az MTI-t.

2009.07.05 18:25MTI

Tuczakov Szilvána elmondta: az eddig feldolgozott adatok szerint csütörtöktől szombat estig csaknem 120 ezren lépték át a magyar határt Röszkén, és az utazók csupán tíz százaléka a belépő irányba. A kilépők elsősorban török vendégmunkások voltak, akik Nyugat-Európából tartanak hazafelé a nyári szabadságra.

Bár az átkelő tejes kapacitással működött, folyamatosan többórás várakozás volt; csütörtökön délután és vasárnap délelőtt is leterelték a forgalmat az M5-ös autópályáról, miután ötórás sor alakult ki a sztráda határátkelőjén, amit tehermentesíteni kellett.

Legközelebb hasonlóan erős forgalomra a jövő hét második felétől számítanak a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.