Elkótyavetyélt pénzek?

Kósa költségvetése megbukott - mondja a debreceni SZDSZ

Debrecen ez évi költségvetése hat nap alatt megbukott, ezért Kósa Lajos (Fidesz) polgármesternek új, módosított költségvetést kell beterjesztenie - közölte Gadus István, az SZDSZ hajdú-bihari elnöke, a párt debreceni önkormányzati képviselője pénteken sajtótájékoztatón a cívisvárosban.

2009.03.06 15:07MTI

A szabad demokrata politikus emlékeztetett arra, hogy a néhány nappal ezelőtt elfogadott költségvetésben a felhalmozású és tőke jellegű bevételek között több mint 8,4 milliárd forint bevételi összeg szerepel.

A debreceni repülőtér értékesítésével kapcsolatban napvilágot látott anomáliák már jelzik, hogy az abból a 2009-es költségvetésbe betervezett 2 milliárd forintos összeg az idén nem folyik be a városi büdzsébe
- mondta Gadus István.

Hozzátette: a tervezett ingatlanértékesítések sem kecsegtetnek jelentős bevétellel. Ha nincs elég bevétel, csökkenteni kell a költségvetés kiadási oldalát, ezért Kósa Lajos polgármesternek új, módosított költségvetést kell beterjesztenie - mondta az SZDSZ-es politikus.

Szerinte az új doku
mentumban reális bevételi tervet kell bemutatni, amely maximum 5,5 milliárd forint vagyon-értékesítésből származó bevétellel számol.

Ezenkívül jelentős - 1 milliárd forintos - tartalékot kell képeznie a városnak, s legalább 5 milliárd forinttal le kell faragni a kiadási oldalt - jegyezte meg Gadus István.

Amennyiben a polgármester nem terjeszt elő új költségvetést, akkor az SZDSZ-es képviselők kezdeményezni fogják azt - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.