A kormány többséget szerez a törvényjavaslatokhoz

Gyurcsány javaslata alapja lehet a költségvetésnek

Gyurcsány Ferenc javaslata alapja lehet az adótörvényeknek és a költségvetésnek - mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettes kedden az MTI-nek.

2008.09.02 15:26MTI

A politikus szerint a kormány többséget szerez majd a jövő évi adókról és büdzséről szóló törvényjavaslatokhoz a parlamentben. Gyurcsány Ferenc olyan javaslatot tett az adótörvényről, amely képes megváltoztatni a terhelést, és képes a gazdaság növekedését előidézni, miközben nem rak szociális terheket az állampolgárokra - hangsúlyozta Szekeres Imre. Azzal számolok, hogy többséget tudunk teremteni a parlamentben.

Olyan programot kell készíteni, amivel mások támogatását is meg tudjuk szerezni - mondta arra a kérdésre, hogy számol-e az SZDSZ-es, MDF-es vagy fideszes támogatással az adótörvények és a költségvetés megszavazásakor. A szakértői kormány kérdését is az dönti el, hogy az Országgyűlésben a mai kormány többséggel bír-e - tette hozzá. Szekeres Imre megerősítette korábbi álláspontját, amely alapján indulni fog valamelyik tisztségért a szocialista párt idei tisztújításán, azt azonban nem árulta el, milyen pozícióért száll versenybe.

"Amikor ezt munkát elindítjuk, el fogom dönteni, mi az a feladat, amelyet értelmesnek és hasznosnak látok" - mondta a politikus. Gyurcsány Ferenc egy héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra adócsomagját. Az SZDSZ elnöke a hétvégén jelentette be, hogy nem tudják elfogadni a javaslatot. Az MTI-nek nyilatkozó politológusok szerint viszont annak ellenére, hogy az SZDSZ nem fogadja el Gyurcsány Ferenc javaslatcsomagját, a liberálisok át fogják engedni az adótörvényeket és a költségvetést.

Szakértői vélemény szerint az sem kizárt, hogy a többi parlamenti pártban is találnak majd támogatókat a szocialisták az adótörvények és a költségvetés megszavazásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.