Orbán Viktor hálátlan?

A Fidesz, és Orbán Viktor hálátlanságát emlegeti a Jobbik vezére

A szélső jobboldalon sűrűsödnek az olyan levélváltások, amelyek nem elsősorban a címzetthez szólnak. Kérdés, ez hogy direkt kommunikációs eszköz, vagy pedig "csak" véletlenül alakulnak így a dolgok.

2008.08.24 12:07Vasárnapi Hírek

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (a HVIM, Toroczkay László nevéhez fűződő Árpád-sávos szervezet) korábbi nyílt levelét Tőkés László református püspöknek adresszálta és ebben emlékeztette arra a támogatásra, amelyet az EP tagjává történt megválasztásához nyújtottak: a levelet tiszteletbeli elnökként Toroczkay, valamint „erdélyi vezetőként” Lokodi Ferenc Attila, a HVIM alelnöke írta alá. Az Árpád-sávosok levele baráti hangvételű volt és ugyanez a tónus jellemzi Tőkés nyílt levelét, amelyet az Orbán Viktor szövetségesének tartott egyházi vezető Lokodinak írt, kitérve viszonyára ezzel az Árpád-sávos szervezettel.

Küzdelmetek egyetlen komolyabb kritikája az lehetne, hogy amennyiben Ti túlságosan előre mentek, akkor fennáll a veszélye a többiektől való elszakadásnak. Ez például a Jobbik esetében a nemzeti derékhaddal való szembekerülésig terjed, ami nem feltétlenül használ közös ügyünknek”. 

Ez utóbbi nyílt levél kiverte a biztosítékot Vona Gábornál, a hazai szélsőjobb feltörekvő pártjának első emberénél, aki egyébként Lokodi barátja. A püspök véleménye a Jobbikról – ez tűnik ki Vona soraiból – egybeeshet valaki másnak a véleményével: „Szavai egybecsengenek a Fidesz azon véleményével, amely szerint folyamatos és gyors erősödésünkkel megosztjuk a jobboldalt… Püspök Úr aggodalmait eloszlatandó, meg kell említenem, hogy a Jobbik mindig tudta, melyik helyzetben, mit diktál a nemzeti érdek. Tudjuk, mit jelent az összefogás… 2006-ban, az első forduló eredménye után, amikor mind az MDF, mind a MIÉP hallgatott, egyedül a Jobbik volt az, aki azért kampányolt, hogy szimpatizánsai a második fordulóban menjenek el szavazni és X-üket a Fidesz neve mellé tegyék. Köszönetet azóta sem kaptunk, és ugyan ezt nem is vártuk el, de azt a polgári viselkedés szabályai talán megkívánták volna” – írja a Jobbik és a Magyar Gárda vezére, kérve egyben Tőkést, „imáival is segítsen bennünket abban, hogy a keskeny ösvényről soha le ne térjünk.” További részletek itt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.