Baleset

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat - hatra nőtt a halálos áldozatok száma

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek.

2024.06.27 19:57MTI

Autóbusszal ütközött össze csütörtökön Szlovákia déli részén egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben öten meghaltak, öten pedig megsérültek - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

A szerencsétlenség Érsekjúvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt, délután öt óra után. Az érintett vonalon szünetel a vonatközlekedés, a helyszínre mentőautók és helikopterek érkeztek.

Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták - nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, a vonat mozdonya pedig kigyulladt.

A szlovák vasúti társaság (ZSSK) közlése szerint a baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, amelyen több mint százan utaztak. A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is. Jelenleg már a sérüléseket nem szenvedett utasok segítése és a baleset következményeinek elhárítása zajlik.

Peter Pellegrini szlovák államfő őszinte részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozónak, és köszönetet mondott munkájukért a balesethez kiérkezett mentőcsapatoknak.

Külügyi szóvivő: a jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata, vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel.

Paczolay Máté hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

Szlovákia déli részén autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben négy ember meghalt, öten pedig megsebesültek - közölte a szlovák mentőszolgálat.

A szerencsétlenség egy Érsekújvárhoz (Nove Zamky) közeli vasúti átkelőnél történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.