Csaknem félmillió forintnyi érték tűnt el

Trükkös lopás a hipermarket parkolójában

Azt hitte a férfi, hogy gyerek van a kocsi mögött, de mire leellenőrizte, a járműből közel fél millió forintnyi érték tűnt el.

2012.05.17 14:30ma.hu

Egy magyar származású osztrák állampolgár vásárolt 2012. május 16-án a délelőtti órákban Veszprém városszéli hipermarketjében. Miután fizetett, a bevásárlókocsit az autójához tolta és átpakolta a termékeket. Ennek végeztével válltáskáját az autója jobb első ülésére helyezte, majd indulni akart. Mielőtt azonban a parkolóhelyről kiállt volna, egy „jószándékú” fiatal férfi lépett az autóhoz és arra figyelmeztette, hogy egy gyereket látott matatni a kocsi hátsó kerekénél.

A vevő megköszönte a segítséget, s azonnal kiszállt, hogy ellenőrizze, nem történt-e baj. A segítőkész idegen ezután eltávozott a helyszínről, társával egyetemben, aki a néhány másodperc alatt ki is kapta a táskát az ülésről. Az eltulajdonított táskában 470.000 forintnyi érték volt.

A trükkös tolvajok azonban nem számoltak azzal az éber biztonsági őrrel, aki a gyanús személyekre felfigyelve egyből utánuk eredt. A két elkövetőt már csak akkor érte utol, amikor beszálltak egy gépkocsiba, majd – felszólítása ellenére – a helyszínről elhajtottak. A gépkocsi rendszámát azonban a szemtanú feljegyezte, amelynek segítségével, a gyors rendőri reagálásnak köszönhetően a megzavart bűnözőket Várpalotán elfogták. Elszámoltatásuknál kiderült, hogy amikor észrevették az őket lebuktató biztonsági őrt, a táskát eldobták. Az később a parkolóban elő is került, így a sértettnek az ijedtségen kívül vagyoni kára nem keletkezett.

A két székesfehérvári tolvaj és a sofőrjük az éjszakát már a rácsok mögött töltötte, ugyanis kihallgatásukat követően őrizetbe vételükre került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.