Legördült a 400.000. jármű

Egy Audi TTS Coupé az ünnepelt a győri Audiban

Az Audi Hungaria Motor kft. gyártósoráról szerdán gördült le a 400.000. jármű. Ez az esemény egyben a járműgyártás fennállásának 10. évét fémjelzi - tudatta közleményében a győri vállalat az MTI-vel.

2008.04.30 18:03MTI

A 400.000. kocsi egy Audi TTS Coupé, kétliteres, 270 lóerős teljesítményű TFSI benzinmotor hajtja. Osztrák piacra készült. Az Audi TT-k összeszerelése 1998 tavaszán kezdődött Győrött. Az induláskor a TT Coupék, majd a következő évtől a TT Roadster összeszerelése kezdődött.

Tavaly ősztől pedig már az Audi A3 Cabriolet összeszerelését is a győri gyárban végzik. A sportmodellek mellett ideiglenesen Audi A3 és S3 modelljei is készültek a győri vállalatnál. Az idei év első három hónapjában összesen 14.286 járművet szereltek össze. A motorgyártás területén is sikeres első negyedévet könyvelhetett el a cég. Három hónap alatt 519.660 motort gyártottak, 1,2 százalékkal többet mint az előző év azonos időszakában.

A győri Audit 15 évvel ezelőtt alapították. Azóta a megvalósított beruházások értéke meghaladja a 3,3 milliárd eurót. Ezzel az Audi az egyik legnagyobb külföldi befektető és az egyik legnagyobb munkáltató Magyarországon. Munkatársainak létszáma közelíti a hatezret. A vállalat kivitele a teljes magyar export 9 százalékát adja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.