Túlzott kockázatvállalás a Columbián: 1600 hiba felszálláskor

Túlzottan nagy kockázatot vállalt a NASA, amikor útnak indította a Columbiát. A vizsgálat szerint az űrsikló több mint 1600 potenciálisan végzetes hibát hordozott.
2003.06.24 07:38, Forrás: WP

A kilövés napján, január 16-án 5800 felfüggesztés volt engedélyezve a Columbia számára. Ez azt jelenti: repülhet az űrsikló az ismert, döntő többségében kis hiányosságok megléte mellett.

Az adatok szerint a felfüggesztések 1672 kritikus részt érintettek, olyanokat, melyeknek végzetes következményei lehettek volna. Ebben benne van 652 felfüggesztés magára az űrsiklóra, 312 a főhajtóművekre és 163 a külső üzemanyagtartályra.

Az űrsikló egyik hibája a gyorsító rakéta gumi szigetelésével volt kapcsolatos, ami - mint korábban kiderült - a Challenger katasztrófáját okozta.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Megtalálták a Columbia maradványainak több mint egyharmadát A feltételezettnél nagyobb lyuk volt a Columbia bal szárnyán Leváló jégdarab okozta a Columbia vesztét? A NASA szerverét közvetlenül a Columbia landolása előtt törték fel Időben figyelmeztették a NASA-t! Megfelelő kabinnal túlélhették volna a tragédiát a Columbia utasai

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.