Megtalálták a Columbia maradványainak több mint egyharmadát

<i>Sikerült összegyűjteni a tragikus sorsú Columbia űrsikló maradványainak több mint egyharmadát - jelentette be a NASA.
2003.04.17 16:46, Forrás: WP

Az űrhajó még februárban, leszállás közben robbant fel, s esett szét több tízezer kisebb-nagyobb darabra. Ezeknek a törmelékeknek a 37 százalékát, egészen pontosan hetvenezer darabot sikerült összeszedni.

Az önkéntesek és az FBI emberei már átfésülték annak a 6200 négyzetméteres területnek a 80 százalékát, ahol a Columbia maradványai szétszóródtak. A darabokat a floridai Kennedy Űrközpont egyik hangárjában tárolják, majd alaposan megvizsgálják.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Kommunikációs gond okozta a Columbia vesztét A NASA középvezetői is felelősek a Columbia katasztrófájáért A feltételezettnél nagyobb lyuk volt a Columbia bal szárnyán Leváló jégdarab okozta a Columbia vesztét?

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.