A feltételezettnél nagyobb lyuk volt a Columbia bal szárnyán

Az űrsikló katasztrófáját vizsgáló szakemberek szerint ezen a nyíláson át jutott az űrrepülő belsejébe a forró gáz, mely a végzetes robbanást okozhatta.
2003.02.17 11:03, Forrás: WP

A mostani felfedezés cáfolja a korábbi feltételezéseket, mely szerint a hét asztronauta életét követelő balesetért a hővédő pajzs néhány elveszett csempéje a felelős. A szakértők szerint a lyuk keletkezését meteorittal való ütközés, vagy a szennyvíz ürítésekor keletkezett jégdarab okozhatta.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Azonosították a Columbia űrhajósainak maradványait Columbia vesztét okozhatta a plazma találkozása az ionizált gázkeverékkel Columbia: Megtudjuk végre a katasztrófa okát? Leváló jégdarab okozta a Columbia vesztét? Megtalálták a Columbia szárnydarabját - kép a rongálódott szárnyról Megtalálták a Columbia szárnydarabját - kép a rongálódott szárnyról

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.