Benazir Bhutto lemondásra szólította fel Musarraf pakisztáni államfőt

A rendőrség nagy erőket vont össze kedden Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető lahori házánál, hogy öt napon belül másodszor is házi őrizetben tartsa a politikust,. Eközben Bhutto lemondásra szólította fel Pervez Musarraf pakisztáni államfőt.
2007.11.13 09:00, Forrás: MTI

A lahori otthonában tartózkodó politikus egy telefoninterjú során kijelentette, hogy ő sohasem sem szolgálna kormányfőként Musarraf alatt. Hozzátette, "itt az ideje, hogy Musarraf távozzon az államfői tisztségből".

A rendőrség nagy erőket vont össze kedden Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető lahori házánál, hogy öt napon belül másodszor is házi őrizetben tartsa a politikust, és megakadályozza tervezett tiltakozó menetét a szükségállapot ellen. Bhutto egy tanácsadója közölte, hogy a vezető támogatói elbontják az épületnél a hatóságok által létesített útakadályokat és lehetővé teszik a politikus részvételét a háromnapos megmozduláson. A rendőrség ugyanakkor azonnal őrizetbe vette az első tüntetőket, akik megjelentek a Bhutto házánál emelt kordonnál.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A pakisztáni helyzet változatlan: összecsapások, robbantások Pakisztánban gumibottal verik a tüntetőket - újabb száz jogászt vettek őrizetbe Pakisztánban 400-500 embert vettek őrizetbe országszerte Ellenzéki politikusokat vettek őrizetbe Pakisztánban, a bírók nem engedelmeskednek. Pakisztánban rendkívüli állapotot hirdettek ki

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.