Képekben: a Pentagon elleni szeptember 11-i támadás

Az amerikai igazságügyi minisztérium öt éves késéssel közzétette azt a videofelvételt, amelyet két biztonsági kamera rögzített 2001. szeptember 11-én a Pentagon épülete ellen végrehajtott terrortámadásról.
2006.05.17 06:43, Forrás: MTI, Fotók: SkyNews


Képekben: a Pentagon elleni szeptember 11-i támadásképgaléria

Az American Airlines eltérített 77-es járatát terroristák a védelmi minisztérium ötszögű épületének vezették, aminek következtében 184 ember vesztette életét, köztük a gép 59 utasa és személyzete. Nem sokkal korábban a terroristák két eltérített repülőgépet vezettek a New York-i Világkereskedelmi Központ kettős toronyépületének, egy harmadik pedig Pennsylvania fölött lezuhant, amikor az utasok szembeszálltak a gépeltérítőkkel.

A videó közzétételét 2004 óta követelte a Judicial Watch nevű szervezet a tájékoztatás szabadságát kimondó törvényre hivatkozva. A konzervatív csoport ezzel szerette volna eloszlatni a terrortámadás körül burjánzó összeesküvés elméleteket, amelyek szerint a Boeing 757-es gépet még útközben lelőtték és a Pentagont valójában egy cirkáló rakéta találhatta el, amint azt egy francia szerző, Thierry Meyssan állította, illetve internetes honlapok terjesztettek, mint a 911truth.org vagy a Prisonplanet.com. A repülőgép becsapódásáról 2002-ben közzétett néhány állóképeken csupán óriási láng- és füstfelhőt látni.

A Pentagon arra hivatkozva tagadta meg a felvétel közzétételét, hogy az Zacarias Moussaoui, a szeptember 11-i támadásokban való cinkos szerepéért nemrég életfogytiglani börtönre ítélt francia állampolgár elleni bizonyítékként a peranyag része volt. A kormány végül elfogadta, hogy az ítélet után eleget tesz a kérésnek. A felvételek azonban nem sokat árulnak el a történtekről, mivel puszta szemmel nem ismerhető fel a repülőgép. Sajtójelentések szerint az egyik felvételen azonban egy töredékmásodpercre látni a gép orrát a robbanás előtt.

A felvétel rossz minőségét az magyarázza, hogy a Pentagon parkolójának a biztonsági kamerái másodpercenként két képet rögzítettek csupán.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Gyurcsány: Szeptember 11-e az embertelenséggel szembeni összefogás világnapja Bűnösnek vallotta magát az egyetlen szeptember 11-i vádlott Szeptember 11. - A harmadik évforduló Az USA Irán szerepét vizsgálja 2001. szeptember 11-ével kapcsolatban Szeptember 11. - pénzhiány és bürokrácia miatt volt "vak" az FBI? Fény derül szeptember 11. rejtélyére? Szabadlábon a szeptember 11. terrortámadással gyanúsított merénylő

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.