Fokozódik az H5N1 vírus mutációja - Adoptálódik az emberhez

"Az eddig megbetegedett macskák jelentős része nem betegedett meg a vírustól, így fokozódik a veszélye, hogy a vírus adoptálódik az emlősökhöz. - mondta el Michael Perdue, a WHO Globális Influenza Programjának munkatársa.
2006.03.08 08:45, Forrás: Objektív Hírügynökség

Az ausztriai Grázban megbetegedett macskák közel egy hete hordozták magukban a vírust, mégsem betegedtek meg. Amennyiben egy állat úgy hordozza a H5N1 vírusát, hogy nem betegedik meg tőle, könnyen és gyorsan terjesztheti a betegséget. Perdue elmondta, hogy a megbetegedett macskák nem mutatták a madárinfluenzás tüneteket, így egy szabadon kóborló macska szabadon hurcolhatja a vírust akár a háziszárnyasok között is. Perdue a Reutersnek adott interjújában rávilágított, sürgősen meg kell találniuk a vírusnak azon módosulását, amely lehetővé tette, hogy az őt hordozó emlősállat ne betegedjen meg. Ez az eset rávilágított, hogy a vírus mutációja egyre jobban fokozódik.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A madárinfluenza H5N1 vírusát mutatták ki macskában Németországban

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.