13 éves neonáci ikerpár "hódít" Kaliforniában

Szőkék, kék szeműek, csinosak: a magukat Prussian Blue (Porosz kékek) néven nevező popduó Amerika legújabb, negatív szenzációja.
2005.10.26 15:15, Forrás: ma.hu, Fotó: Skynews

A 13 éves ikerpár, Lamb és Lynx Gaede már kilenc éves kora óta énekel, azonban nem ez az, amivel felhívták magukra a figyelmet. Egyik számuk ugyanis a Sacrifice (Áldozat) címet viseli, amely Elton John hasonló című slágerével szemben egyáltalán nem romantikus: Rudolf Hessnek, Hitler helyettesének állítanak benne emléket. A lányok ezenkívül Hitler-féle karlendítéseket végeznek éneklés közben, mialatt "Csapást mérünk rátok! A fehérek győzni fognak!" és ehhez hasonló szövegeket skandálnak. Ráadásul a Ku-Klux Klán egyik egykori vezetője is egyfajta himnuszként használja egyik számukat.

A bakersfieldi lányok egyébként nyilatkozataikkal is sokkolták a közvéleményt. "Büszkék vagyunk arra, hogy fehérek lehetünk. Azt akarjuk, hogy az emberek is fehérek legyenek, nem pedig mindenféle keverékek. Meg akarjuk őrizni a fehér fajt." - nyilatkozta egyikük. A polgárok többsége egyébként nem a fiatal hölgyeket hibáztatja: egyes vélemények szerint édesanyjuk táplálta beléjük ezt az érzést, aki állítólag az ötvenes évekből származó kiadványokból merített "ihletet" az efféle ideológiákhoz. Tovább erősítheti ezt a tényt, hogy a duó lemezeinek kiadója számos hasonló bandát is menedzsel: ilyenek például a Kék szemű ördögök, vagy a Mérges Árják elnevezésű formációk.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.