Befejeződött a nyomozás a Lehel piaci húsügyben

Vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást a XIII. kerületi kapitányság a novemberben kirobbant Lehel piaci húsügyben.
2006.12.29 08:33, Forrás: Népszabadság

Három cég esetében "jogi személlyel szemben büntetőjogi intézkedések" indítványozását javasolja a nyomozó hatóság.







November 16-án a Fővárosi Állat-egészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás munkatársai a XIII. kerületi rendőrkapitányság kijelölt egységeinek biztosítása mellett átfogó ellenőrzést tartottak a Lehel téri piacon. Információink szerint a rajtaütésszerű ellenőrzés előzménye egy húskereskedőktől származó információ volt, miszerint részben a Lehel piacon zajlik az illegális csatornákon, megfelelő minőség-ellenőrzés nélkül Magyarországra szállított külföldi (szlovák, német) húsféleségek elosztása. Illegális hússzállítmányokat november 16-án nem találtak az élelmiszer-ellenőrök, lefoglaltak viszont tíz húskereskedőtől összesen 3,2 tonna helyben, szabálytalanul lefagyasztott, lejárt szavatosságú, illetve romlott sertés-, marha- és csirkehúst. November 20-án megismételték az ellenőrzést: abban az üzletben, ahonnan négy nappal korábban egy tételben több mint két tonna szakszerűtlenül tárolt, s részben már lejárt szavatosságú húst foglaltak le, további 27,4 kiló szabálytalanul fagyasztott húst gyűjtöttek be.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság az élelmiszer-ellenőrök munkáját biztosító rendőrök jelentése alapján "rossz minőségű termék forgalomba hozatala" bűntettének gyanújával a Nagycsibe-Kicsibe Bt., a Czeczei Bt., a Barsi és Társa Kft., a Harangi és Társa Kft., a Birkás Bt., a Röfi Élelmiszer Kft., az Erzsike-Baromfi Kft., a Robihús Kft., a Termál-Pollák Kft. és az R-Zöldség-Hús Kft. képviselői ellen. A kihallgatott gyanúsítottak tagadták, hogy elkövették volna a gyanúsításban megjelölt bűncselekményt.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Újabb illegális hűtőház, 15 tonna lefoglalt hús Fogyasztásra alkalmatlan marhahúst is átcímkéztek - profik a hamisítók, szigorúbb ellenőrzések várhatóak 35 kiló szalmonellás hús egy hipermarketben - jön a Karácsony! Magyar kolbászba külföldi húst - olcsóbb lehet így a kolbász


Belépés és regisztráció


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.