Csend, rend, fegyelem, tisztaság: ez Budapest! - ez tuti???

Csend, rend, fegyelem, tisztaság: ebben a városban csak az autósok rendetlenkednek - ezt sugallja a Fővárosi Közterület-felügyelet tavalyi munkájáról szóló statisztika.
2006.05.25 07:26, Forrás: Népszabadság

A szervezetnél is érzik a feszültséget a számok és a valóság között, de a reform elkezdődött. A Fővárosi Közterület-felügyelet 2005-ös beszámolója - amelyet tegnap fogadott el a városrendészeti bizottság - meghökkentően szép képet rajzol mindennapjainkról. Az anyagban látható kimutatás alapján az ember azt hinné, hogy Budapesten szinte kizárólag az autósok renitenskednek, meg az illegális árusok, egy kicsit.

De lássuk a medvét. A beszámoló szerint a felügyelők összes intézkedésének csaknem 88 százaléka a KRESZ-szabálysértők számonkérése volt, 5,1 százaléka a közterületi szabálytalankodóké (őket nevezik illegális árusoknak). A köztisztasági szabálysértések (szemetelés) aránya ugyanakkor mindössze 0,07 százalékot, az ebtartási szabálysértések 0,04 százalékot, a "szeszesital-árusítás és -fogyasztás tilalmának megszegése (akkurátus berúgás a kisbolt előtt) pedig csupán o,o3 százalékot adott ki.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Elhullott állattetemek, köztéri padokon berendezkedő hajléktalanok - ez Budapest


Belépés és regisztráció


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.