Pótfelvételi: üres férőhelyek a felsőoktatásban

Több mint tízezer üres férőhely van a felsőoktatási intézményekben. Azonban a pótfelvételire kínált egyetemi, főiskolai szakok többsége költségtérítéses.
2004.08.02 14:20, Forrás: hírtv

A tandíj általában százezer forint, de például angol nyelvű közgazdász képzésért akár hatszázötvenezer forintot is elkérhetnek félévente. A pótfelvételi így is nagy lehetőség és nagy üzlet.

Egyetemista akarok lenni! De hol? Nagy dilemma! Választási lehetőség van, hiszen pótfelvételi során alapképzésben több mint 400, diplomás képzésben pedig csaknem 200 szak és szakpár közül válogathatnak a diákok.

Aki gépészmérnök akar lenni, lehet még, csak félévente száztízezer forintért. A pótfelvételizők nagy dilemmája, hogy a szakok többsége költségtérítéses. Így akinek üres a zsebe, nem sokat válogathat. Mehet katolikus hittanárnak, tanulhat katasztrófavédelmet vagy gazdálkodási ismereteket.

Pótfelvételizni azonban mégis érdemes, hiszen a felsőoktatási intézmények többségébe könnyített felvételivel vagy akár felvételi nélkül juthatnak be a nebulók. De csak az, aki idén vagy nem jelentkezett sehová vagy nem vették fel egyik intézménybe sem. Jelentkezni egyébként augusztus hatodikáig, péntekig lehet az intézményeknél igényelt felvételi jelentkezési lap kitöltésével.

Megjelölni azonban csak egyetlen szakot lehet. A pótfelvételi érdekessége még az is, hogy olyan szakokat is akkreditáltattak, amit a tavaszi felvételinél még nem. Azonban ezekre az új szakokra is csak elutasított diákok jelentkezhetnek.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Idén volt utoljára felvételi - Jogász 99, csillagász 131 - szakok és pontjaik Felvételi ponthatárok - jogra száz pont sem kellett!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.