A szocialisták szerint is büntetendő a drogfogyasztás

A szocialista párt jogalkotási tervei szerint mentesülhetne a súlyos büntetés alól az a nem függő vagy alkalmi droghasználó, aki részt venne egy életmód-változtató programban, és vállalná a szermentes életet - közölte Juhász Gábor (MSZP) tegnap tartott sajtótájékoztatóján.
2002.06.29 07:20

A politikus ugyanakkor kijelentette: nem akarják büntetésmentessé tenni a drogfogyasztást. Az intézkedések közt fontosnak nevezte a megelőzés erősítését. Hozzátette, hogy a ciklus végére minden iskolára és óvodára ki kívánják terjeszteni a megelőző programokat.

A kormánypárti politikus szerint meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy aki akar, meg tudjon gyógyulni. Úgy vélte, hogy alkalmazni kell azokat a kezelésfajtákat, amelyek - súlyos kábítószerfüggők esetében - droghelyettesítő anyagokkal (például a Metadon nevű készítménynyel) tompítják a függőséget.

Juhász Gábor az MSZP további terveit ismertetve elmondta: a ciklus végére a jelenlegi 400-ról 2000-re bővítenék a rehabilitációs helyek számát. A bűnüldözés terén tapasztalható "szerény eredményeken" egy önálló, kábítószerrel foglalkozó igazgatóság felállításával változtatna az MSZP - írta a Magyar Nemzet.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.