Most volt lehallgatás, vagy nem? - bírósághoz fordul Szilvásy

Szilvásy György felfüggesztését követeli a Fidesz a kormányfőtől. Pokorni Zoltán szerint a miniszterelnöknek ki kell vizsgálnia, hogy a titkos-szolgálatokért felelős miniszter valóban megfenyegette-e volt munkatársát.
2007.10.04 09:15, Forrás: hírtv

Topolánszky Ákos egy interjúban azt mondta, hogy Szilvásy legközelebbi munkatársai előzsűrizték a pályázatokat a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztériumban, állítása szerint ezután a titokminiszter telefonon, nyilatkozatának visszavonására szólította fel.

Pokorni Zoltán szerint a minisztériumok minden kimenő és bejövő hívást rögzítenek, ezért könnyen meg lehet tudni, ki mond igazat, és ki hazudik. A HírTV Rájátszás című műsorában azonban pontosította állítását, azt mondta: nincs ilyen rendszer és az Orbán-kormány idején sem volt.

Szilvásy György továbbra is tagadja, hogy megfenyegette volna a sportminisztérium volt helyettes államtitkárát. A HVG.hu-t is csak azért hívatta fel, mert azt hitte: az újságíró félreértette Topolánszky Ákos szavait.

A kormányszóvivői tájékoztatón a titokminiszter azt mondta: nem rögzítették a nemzetbiztonsági szolgálatok a volt kollégájával való beszélgetést, hiszen arra nincs törvényi lehetőségük. Pokorni Zoltán kijelentései miatt viszont bírósághoz fordul a titok-miniszter és nem mond le.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Szilvásy: Nem vettem és nem vetettem fel telefonbeszélgetést! Fidesz: Gyurcsány függessze fel Szilvásy munkaviszonyát! Szilvásy: az NBH nyilvánossá tette az olajügyi papírok egy részét Szilvásy tagad: nem fenyegette meg Topolánszky Ákost

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.