Bandaháború és lövöldözés Budapesten: a rendőrség nem reagál

Legalábbis meglepő (egyesek szerint botrányos) rendőri akció zajlott le Budapesten szombaton: két őrző-védő cég emberei csaptak össze, majd a rendőrség elzavarta a védőket, és beengedte a támadókat. Igen, jól olvasták.
2007.09.22 08:36

Kemény leckét kapott a rend őreitől az egyik közismert őrző-védő szolgálat a múlt héten. A hányattatott sorsú kisgazdaszékház és Batiz András esküvőjének biztosítását is referenciái közt tudó társaság négy embere biztosított egy belvárosi ingatlant, amit mégis elhagyni kényszerültek, amikor húsz külföldi (meg nem nevezett országból származó arabokat emlegetnek) kipenderítette őket az utcára. A biztonságiak visszatértek vezetőjükkel, és parázs vitába bonyolódtak az ingatlanfoglalókkal.

"Az utcán álltak, és üvöltöztek egymással. Hármat-négyet még lőttek is a levegőbe. Az egyik arabnál egy adóvevő és pisztoly volt. Hadonászott, és közben valakivel beszélt a CB-n" - mesélte a történtekről egy szemtanú a stop.hu-nak. Hamarosan befutottak a rendőrök is, akik meglepő fordulattal a húszfős csoport mellé álltak, és a falhoz állíttatták az őrző-védőket. Amit az egyik arab ki is használt: mindegyikük fejére tekintélyes ütést mért. Eközben a csapat vezetőjének kezében végig fegyver volt, mintegy nyomatékosítva szándékaik komolyságát.

Az okokat sajnos nem ismerni: a stop.hu újságírójával sem a BRFK, sem az ORFK, sem a Rebisz, sem a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa nem tudta közöln, tudnak-e ilyen rendőri intézkedésről.

A titokzatos ügy hátterében a budapesti éjszakai élet alvilági urainak átrendeződését vélik: bizonyos csoportok megerősödtek, bizonyos csoportok meggyengültek. Feltűnően megerősödtek az egykori rendőrökből alakult biztonsági cégek, és az arab csoportok is teret nyertek - bár ők nem feltétlen legalizálják magukat biztonsági vállalkozásokkal.

Ezzel állhat összefüggésben egy korábbi csepeli lövöldözés is: ez sokak szerint a Szigetszentmiklóson és Szigethalmon "székelő" Koszi-klán felségterülete volt, ami a vélt vezetők elleni eljárással változhat: állítólag itt is egy szórakozóhely fennhatósága képezte a hangosra sikerült vita tárgyát. (stop.hu alapján ma.hu)

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Gyanúsan emelték a fizetéseket: Rendőrök után nyomoz a katonai ügyészség Gyurcsány: Hatékony a rendőrség, de jobb volna, ha nem lenne szükség rá! Akciófilmbe illő jelenet az M3-ason: fegyveres rablás és lövöldözés is volt Vizsgálják a rendőrség igazoltatási gyakorlatát - szinte bárkitől bármikor elkérhetik a személyit A határon is be kell csatolni a biztonsági övet: lövöldözés és üldözés Sopronban Lövés a Teve utcában - egy rendőr lőtte meg társát

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.