Változik a balatoni hajómenetrend - Sláger idén a kiránduló hajózás

Szeptember 17-től változik a balatoni személyhajózás és komp menetrendje - A Balatoni Hajózási Zrt. összes üzletágát figyelembe véve augusztus végéig átlagosan 8-10 százalékkal nőtt a cég forgalma.
2007.09.16 12:00, Forrás: MTI

Szeptember 17-től változik a balatoni személyhajózás és komp menetrendje. A balatoni hajók október 7-ig már csak Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint Fonyód-Badacsony útvonalakon közlekednek naponta. Hivatalosan ekkor ér véget a hajózási szezon, de idén a Fonyód-Badacsony közti járatok november 1-ig tovább járnak péntek-szombat-vasárnaponként. A komp szeptember 17-től óránként jár, Szántódról reggel 7 órakor, Tihanyból 7.30 kor indulva. Szeptember végéig 19 óráig közlekedik, majd októberben kéthetente egy-egy órával kurtább lesz az üzemideje.

A Balatoni Hajózási Zrt. összes üzletágát figyelembe véve augusztus végéig átlagosan 8-10 százalékkal nőtt a cég forgalma, de ennél is nagyobb mértékben a bevétele - mondta el Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója az MTI-nek. A társaság augusztus végi összesítése szerint a balatoni személyhajókon 701 ezren, 4,9 százalékkal többen utaztak, mint tavaly. A Szántód-Tihany között közlekedő kompjárat 814 ezer utast és 259 ezer járművet szállított az év első nyolc hónapjában, ami az előbbinél 8,8, az utóbbinál 11,2 százalékos forgalomnövekedést jelent.

Jelentősen, 60-70 százalékkal nőtt az érdeklődés a programhajók (gyermekprogramok, borkóstoló, grill-party, naplemente-túra) és a kirándulásokkal összekötött hajókázás (például a tihanyi borkóstoló-túra,vagy a Badacsony-túra) iránt. Ez részben annak köszönhető, hogy az idén a korábbinál több kikötőből lehetett csatlakozni a programokhoz, továbbá számottevően emelkedett a belföldi résztvevők száma - mondta Horváth Gyula. Hozzátette, míg 4-5 évvel ezelőtt csak az utasok negyede, idén már háromnegyede magyar volt, akiknek kétharmada üdülési csekkel fizetett. A balatoni kerékpárturizmus fellendülését mutatja, hogy több mint tízezer kerékpárt szállítottak augusztus végéig a balatoni hajók, ami 13 százalékkal haladta meg az előző évei adatokat. A hajókon megtartott, vendéglátást is igénylő rendezvények iránt is nőtt a kereslet. A társaság ebből fakadó bevétele 17 százalékkal haladta meg az előző évit.

A cég vendéglátóegységeiben - két kemping, és egy három csillagos motel - összességében 6,1 százalékkal, nyolcezerre emelkedett a vendégek száma. Ez azonban nem mutatkozott meg a vendégéjszakák számában, amely az előző évihez hasonlóan, 36 ezer körül alakult - derült ki a hajózási társaság összesítéséből.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Balatonon bűvül a Palik-Marsi család? Több mint száz gyorshajtó akadt fenn a hétvégi balatoni ellenőrzésen Tizennyolc alatt nem áll szóba lánnyal Jáksó - A rádiós lehorgonyozna a Balatonon! Balatoni Fiesta: Csordás Tibi újra vízre szállt Ellepték a Balatont a busák Viharveszély vetett véget Mányoki Attila Balaton-átúszásának Akiknek a Riviéra a Balaton: merre nyaralnak a sztárok? Ötvenezer karcsapás - Balaton átúszás hosszában Szép és okos: már ledoktorált az idei Miss Balaton - képeken a döntő legjobb pillanatai

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.